ماه مبارک رمضان، ماه تندرستی و تخلیه بدن ازامراض است، و با رعایت اصول تعذیه مناسب این مهم محقق شود تا در 11 ماه دیگر شاهد مشکلات حاد وجدی نشوند.
به گزارش گلستان ما به نقل از گل رامیان، دکتر «مصطفی بای» یکی از پزشکان رامیانی نکاتی را در خصوص تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان به همشهریان رامیانی و مخاطبان این سایت خبری توصیه و تاکید کرده اند که در ذیل آورده شده است.
ماه مبارک رمضان، ماه تندرستی و تخلیه بدن ازامراض است، و با رعایت اصول تعذیه مناسب این مهم محقق شود تا در 11 ماه دیگر شاهد مشکلات حاد وجدی نشوند، زیرا درصورت عدم رعایت اصول تعذیه درست دراین ماه بدن دچار صدمات زیادی شده و در آینده روزه داران را دچار مشکل خواهد کرد و این امر موجب سوءاستفاده دشمنان دین جهت ایجاد باور غلط که روزه داری برای بدن ضرر دارد، خواهد شد.
ابتدا متذکر شوم ماه مبارک افراد ازجهت تعذیه به چندگروه تقسیم میشوند گروه اول گروه بیماران کم خطر که مجاز به روزه گرفتن هستند و با توزیع زمان مصرف داروها بین وعده سحر و افطار میتوانند روزه بگیرند این افراد ازنظر تغذیه مشابه سایر افرادند غیراز رژیمی که مخصوص بیماری خوددارند.
دسته دوم بیماران پرخطر، مثل افراد تشنجی یا دیابتی که مجاز به روزه داری نیستند که زمان مصرف داروها برای این افراد مهم است لذا باتوجه به طولانی بودن زمان روزه خواری توصیه شدید میشود این افراد جهت از کنترل خارج نشدن بیماری خود روزه نگیرند.
دسته سوم افراد سالم هستند.
چه نوع تغذیه ای برای وعده سحر مناسب است؟
1- باورهای غلطی مبنی بر اینکه با مصرف غذاهای چرب و حجیم در طول روز از گرسنگی نجات پیدا کنیم، متاسفانه خیلی رایج شده است که باوری کاملا نادرست است.
2- بهترین رژیم در وعده سحر مصرف غذای سبک و استفاده از سبزیجات، لبنیات و میوه است که هم احساس سیری بدهند هم کالری کافی تامین باشد هم آب بدن برای ساعات بیشتری تامین شود.
3- ازمصرف خورشت های محلی پرکالری و چرب و برنج زیاد دراین وعده خودداری شود.
4- نکته دیگری که خیلی پرسیده میشود؛ مصرف آب زیاد درسحر جهت جلوگیری ازتشنگی است که این هم باور غلطی است چون آب سریعا مراحل جذب و دفع را طی میکند و این کار فقط احساس سنگینی معده و مشکلات گوارشی به دلیل خواب بعد از سحر ایجاد میکند.
خوردن سحری بهتر است یا خوردن غذا در اخر شب؟
صرف وعده سبک درسحر باتوجه به طول مدت زیاد روزه داری بیشتر توصیه میشود ضمن اینکه خوردن غذای در آخرشب با احتمال بروز مشکلات گوارشی و برهم خوردن خواب همراه خواهد بود.
وعده افطار با چه نوع تغذیه ای آغاز شود؟
1- بهترین توصیه این است با مصرف چای ولرم وخرما یا شیر آغاز شود و همچنین مصرف پنیر وسبزی وسالاد وغذای سبک مرسوم که سر سفره همه رامیانی ها است .
2- درصورت تمایل به صرف برنج یا غذای سنگین تر با فاصله دوساعته به عنوان شام مصرف شود.
3- تحت هیچ شرایطی ازنوشیدنی های خنک آب سرد و مخصوصا نوشابه و شربت جهت بازکردن روزه استفاده نکنند حتما ابتدا بدلیل دمای بالای معده وخالی بودن ان از مایعات هم دما استفاده کنند. مصرف نوشیدنی های خنک را به حدفاصل افطار تاسحر موکول کنند.
برای رفع تشنگی چه باید کرد؟
برای برطرف شدن و کاهش تشنگی میتوان در وعده سحر ازچای به لیمو یا شربت بیدمشک، آبلیمو یا سایر دمنوش های طبع سرد در طب سنتی لستفاده کرد.
نکات لازم برای مصرف چای در ماه رمضان
1- چای ولرم با فاصله یک ربعی با غذا در وعده سحر و در وعده افطار به همراه خرما می تواند شروع خوبی باشد.
2- صرف چایی به همراه غذا با حرارت بالا اصلا توصیه نمی شود.
3- البته اگر روزه داران عادت به مصرف آب و میوه داشته باشند از چای بهتر است.
بستگی به وضعیت جسمانی و نوع عادت غذایی دارد، اصولا خوردن غذای سنگین قبل از خواب مضرات گوارشی را به همراه دارد ولی با توجه طول مدت زیاد روزه داری، توصیه می شود وعده سحری حذف نشود لذا تحمل روزه آسانتر و معده نیزمدت کمتری کاملا خالی است.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد